Matematik

Tjek lige mit svar. HJÆLP. Reducer udtrykket.

18. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

reducer: (a+b)(a-b)-(a+b)^2

Jeg har reduceret det ved hjælp af kvadratsætning 3 og 1.

a^2-b^2-(a^2+b^2+2ab)

resultat: 

-2b^2+2ab

Men facitlisten siger:

-2b^2(a+b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

a^2-b^2-a^2-b^2-2ab = -2b^2-2ab

facitlisten tager fejl ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Første led: (a + b) * (a - b) = a2 - b2 - ab + ab = a2 - b2

Andet led: - (a + b)2 = - (a2 + b2 + 2ab) = -2ab - b2 - a2

Samlet: a2 - b2 - 2ab - b2 - a2 = -2b2 - 2ab

Du har ret. 


Skriv et svar til: Tjek lige mit svar. HJÆLP. Reducer udtrykket.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.