Matematik

Hvorfor er cos(90-v)=sin(v) ?

18. maj 2016 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor er cos(90-v)=sin(v) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af mathon

der gælder

                    \cos(90^\circ-v)=\sin(v)

                    -\cos(90^\circ-v)=-\sin(v)=\sin(-v)


Svar #2
18. maj 2016 af BummelummeABC (Slettet)

Hvordan kan det lade sig gøre, hvordan kan det bevises?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2016 af mathon

Fordi
              \cos(t-s)=\cos(t)\cos(s)+\sin(t)\sin(s)

              \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \cos(90^\circ-v)=\cos(90^\circ)\cos(v)+\sin(90^\circ)\sin(v)=0 \cdot \cos(v)+1\sin(v)=\sin(v)


Skriv et svar til: Hvorfor er cos(90-v)=sin(v) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.