Matematik

regneforskrift og logaritmer

18. maj 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En voksende eksponentiel funktion har en begyndelsesværdi på 200 og en vækstrate på 11%. Opstil en regneforskrift for funktionen og bestem, ved brug af logaritmer den x-værdi, der hører til hver af funktionsværdierne 150 og 250.

Kan slet ikke se hvordan jeg skal løse ovenstående opgave?

Med hensyn til regneforskriften, så siger man jo "y=b*a^x"

Kommer regneforskriften så til at hedde y=200*11^x?

Eller.....?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Stats

Regneforskriften skal hedde:

y = b·ax
y = 200·1,11x 

Du kan eventuelt skrive a som:
a = 1 + r, hvor r er vækstraten og dermed y = b·(1 + r)x 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2016 af peter lind

y = 150 =  b*ax Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: regneforskrift og logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.