Matematik

En funktion er givet ved f(x) =2e^2e+5. Bestem den stamfunktion til f(x) der går igennem punktet P(0,8)

18. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved f(x) =2e^2e+5. Bestem den stamfunktion til f(x) der går igennem punktet P(0,8).

Uden  hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Soeffi

#0 En funktion er givet ved f(x) =2e^2e+5.

Mener du: ...?

f(x)=2·\cdot e^{(2x+5)}\;eller\;f(x)=2·\cdot e^{2x}+5

Der ser ud til at mangle et x i dit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2016 af pingpon (Slettet)

#


Svar #3
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Ja, det er det.


Svar #4
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Det sidste.


Svar #5
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

f(x) = 2e^{2x}+5


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2016 af pingpon (Slettet)

Du har din funktion, find stamfunktionen ved integration. Herefter sæt F(0) = 8 og isolerer din konstant... Da du har konstantens værdi, indsæt den i stamfunktionen, og du er færdig. 


Svar #7
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Prøver lige. Jeg vender tilbage til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2016 af pingpon (Slettet)

f(x)=2*e^2^x +5

Vi integrerer; 

\int f(x)dx=c+e^2^x+5x

F(0)=8

c+e^2^*^0+5*0=8

Løser ift. c

c=7

Vi får da;

F(x)=7+e^2^x+5x


Svar #9
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

f(x)=2e^{2x}+5

F(X)=\int 2e^{2x}+5 dx= \frac{1}{2}2e^{2x}+5x+k

F(0) = 8

2\cdot (0)^{8})+5\cdot (0)^{7}+k = 8

k = 8

F(x) = \frac{1}{2}\cdot 2e^{2x}+5x+8

Ved ikke om jeg har gjort det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2016 af pingpon (Slettet)

Hvordan får du 8?  Du skriver selv F(0) =8,

Indsæt 0 på x'ets plads, og sæt det udtryk lig 8, og isoler da k. 

e^(2*0)+5*0+k=8

k=7


Svar #11
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg aner ikke, hvad jeg gør. 

Det du har lavet er det samme som i facitlisten.

jeg klarer ikke den skriftlige eksamen på tirsdag.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2016 af pingpon (Slettet)

Argh, rolig nu :) Det hele går sgu nok, jeg har også selv den skriftlige på næste fredag :/ 


Svar #13
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Hvad har du af råd til den skriftlige eksamen uden hjælpemidler? :) Det lyder til at du har styr på det.


Brugbart svar (1)

Svar #14
18. maj 2016 af pingpon (Slettet)

Det er nærmest de samme opgaver ÅR efter ÅR, på grund af det kan det forventes at i år, er det samme tilfælde. Øv dig på integralereglerne og differentieringsregler, så du kan de basale udenad :) Og ellers, skriv dem ned ;) 

Ellers, så øv dig omkring funktioner generelt, det plejer der også at være en masse af. 


Svar #15
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Tak, det skal jeg fortsat med.

Bare man kunne spørge herinde, i mat med hjælpemidler hehe.


Skriv et svar til: En funktion er givet ved f(x) =2e^2e+5. Bestem den stamfunktion til f(x) der går igennem punktet P(0,8)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.