Dansk

Hjælp med dansk

20. maj 2016 af Sara678 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej, jeg har brug for hjælp til at forstå nogen sætninger. Håber nogen kan hjælpe, det vil betyde meget for mig :)

Hun skrider stateligt i spidsen for sin folk

De store drenge er skidtvigtige og de forlanger at man skal løbe ærinder for dem

De har lært fremmede sæder og skikke mens de var i trøjen

De kom agende ind

Han er heller ikke gået skud forbi

Alle kampe foregår mellem adjunkter

Spørger jeg med mit lumske es i baghånden

Det gælder om at få mig til at skikke mig

Men det sker år efter år og idag er jeg kun et muldvarpeskud i en ager

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2016 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke ved hver sætning?


Svar #2
21. maj 2016 af Sara678 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad det skal betyde

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2016 af Moderatoren

Har du slået de ord op, som du ikke forstår i en ordbog?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2016 af Stygotius (Slettet)

At skride betyder at gå på en fornem måde  (Der skal nok stå  "flok" (= en gruppe) og ikke folk)

skidtvigtig betyder vigtig selv om man ingen grund har til at være vigtig.

sæder og skikke = traditioner og moralske normer

være i trøjen = være tvungen soldat,værnepligtig

age= køre (med hestevogn)

gå skud forbi = slippe for angreb

Alle kampe foregår mellem adjunkter   =  ???????

lumsk = farlig, men tilsyneladende fredelig

et es = et uventet overraskelsesinitiativ  (fra spillekort)

skikke sig = opføre sig godt

et muldvarpeskud i en ager (= mark) = nogen der ikke har særlig tor indflydelse 


Skriv et svar til: Hjælp med dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.