Matematik

Reducér følgende udtryk: (b − 2a)^2 + (−4 + a)(−4 − a) − (b +1)^2

22. maj 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

.... hvordaaan?


Svar #1
22. maj 2016 af Andi1234 (Slettet)

Jeg har prøvet at ophæve parenteserne og får dermed:

b2-2a2-4+a-4-a-b-12


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

b^2-4ab+4a^2+(-4)^2-a^2-(b^2+2b+1)

b^2-4ab+4a^2+16-a^2-b^2-2b-1

-4ab+3a^2+15-2b


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Du bruger alle tre kvadratsætninger:

(a+b)^2=a^2+2ab+b^2

(a-b)^2=a^2-2ab+b^2

(a+b)(a-b)=a^2-b^2


Skriv et svar til: Reducér følgende udtryk: (b − 2a)^2 + (−4 + a)(−4 − a) − (b +1)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.