Matematik

Hej alle sammen. Matematik broker.

02. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg fik den her opgaver, jeg kan ikke helt forstår det, Addition af blandet tal: 3 ? + 4 ½ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad står spørgsmålstegnet for? 


Svar #2
02. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet)

det var min fejl


Svar #3
02. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet)

det er 3 1/3 + 41/4


Svar #4
02. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet)

3 1/3 + 4 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2016 af villelau (Slettet)

3 1/3*4 både i tæller og nævner = 3 4/12

4 1/4*3 både i tæller og nævner = 4 3/12

Så er det lige til at lægge sammen: 3 4/12 + 4 3/12 = 7 7/12


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der er forskel på, om der står et implicit gange tegn, så det bliver:

3*\frac{1}{3}+4*\frac{1}{4}=\frac{3}{3}+\frac{4}{4}=1+1=2

eller om det skal forstås som 3,333... og 4,25, så det bliver:

3\frac{1}{3}+4\frac{1}{4}=7+\frac{1}{4}+\frac{1}{3}=7+\frac{3}{12}+\frac{4}{12}=7+\frac{7}{12}=\frac{91}{12}


Skriv et svar til: Hej alle sammen. Matematik broker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.