Fysik

Potentiel energi

07. juni 2016 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

Jeg skal op til fysik B mundtlig eksamen. Herunder skal jeg fortælle om potentiel energi og dens formel, samt redegøre for, hvor formlen stammer fra. Er der nogle der kan hjælpe med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2016 af mathon

Et system, hvori der virker tiltrækkende eller frastødende kræfter, besidder potentiel energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2016 af mathon

Du tænker formentlig specifikt på tyngdeenergi.

Der skal udføres arbejdet
                                                   A=F_{tyng}\cdot h=m\cdot g\cdot h       

for at hæve en genstands massemidtpunkt  over det fastsatte energinulpunkt.

Genstanden i tyngdefeltet har nu forøget sin energi

                                                   \Delta {E_{pot}}^{tyngde}=m\cdot g\cdot h


Skriv et svar til: Potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.