Fysik

Fysik - varmelære hjælp! :-)

09. juni 2016 af roliaqt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har nogle problemer med en opgave om et kompresser anlæg.

1. Et kompressionsanlæg med mellemkøler (MK) komprimerer ilt O2. Anlægget fremstiller 500kg/h.

Temperatur ved Indsugning: t1 = 27 * C

Tryk ved indsugning: P1 = 1.00 bar

Temperatur efter LT kompresser: T2 = 174 * C

Tryk efter LT Kompresser: P2 = 5.20 bar

Temperatur efter MK: T3 = 45 * C

Tryk efter HT-Kompresser: P4 = 12bar

MK = Mellemkøler

Forudsætninger:

Luftens strømning gennem mellemkøleren kan antages at være isobar.

HT-Kompressorens polytropeksponent kan sættes lig LT-kompressorens eksponent.

1.1 Beregn det indsugede volumen pr.time til anlægget m3/h

1.2 Beregn polytrop eksponenten for LT-Kompressoren

1.3 Beregn den varmemængde pr. sekund Q, der bliver fjernet i mellemkøleren(KW)

1.4 Beregn hvor meget elektrisk energi, der skal tilføres anlægget for hver time, når kompressorens virkningsgrad(inklusiv el-motor) er 0,74

nogen der kan knække den?


Skriv et svar til: Fysik - varmelære hjælp! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.