Matematik

Statistik C: Binomialfordeling, uden hensyn til rækkefølge med tilbagelægning?

09. juni 2016 af B96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Binomialfordelingen er uden hensyn til rækkefølge men med orden, og tæthedsfunktionen er givet ved: 

f(x) = P(X = x) = K(n,x) * p^x * (1-p)^n-x 

p er basissandsynligheden, n serierlængden, x antal successer. 

p^x angiver, at man har x forsøg, der skal være successer, som her med sandsynligheden p

(1-p)^n-x angiver, at de resterende forsøg (n-x) er fiaskoer, og følgelig sker med sandsynligheden 1-p 

Disse multipliceres naturligvis. 

Man vil jo også gerne vide, på hvor mange måder x kan fordele sig på i de n forsøg. Da multipliceres også med antallet af kombinationer, men dette er uden hensyn til rækkefølge og UDEN tilbagelægning. 

Hvorfor multipliceres med antallet af kombinationer uden tilbagelægning, når nu binomialfordelingen er med tilbagelægning? 


Skriv et svar til: Statistik C: Binomialfordeling, uden hensyn til rækkefølge med tilbagelægning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.