Matematik

Trigonometri spørgsmål

09. juni 2016 af Whatisthiss - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man det her ud??

1)
om en retvinklet trekant ABC oplyses at BC =6 samt at arealet er 24

Bestem AC og AB


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2016 af sjls

Brug arealformlen. Da BC i en retvinklet trekant svarer til højden fra den rette vinkel, kan du nemt få en ligning med én ubekendt:

T=\frac{1}{2}*h*g, hvor T er arealet af trekanten, h=højden BC og g=grundlinjen AC

De kendte værdier indsættes:

24=\frac{1}{2}*6*|AC |

Herefter kan du isolere AC og finde den. For at finde AB skal du bruge Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2016 af mathon

Formentlig er 
                          \angle C=90^\circ

så \Delta ABC er ensvinklet med en 3-4-5 trekant med skalafaktor 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2016 af sjls

Ja, jeg tilføjer også lige til mit svar, at jeg har gået ud fra, at C=90 grader, da den oftest er det i retvinklede trekanter.


Skriv et svar til: Trigonometri spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.