Matematik

Formler til bestemmelse af den absolutte/relative tilvækst, når x får en absolut og relativ tilvækst?

09. juni 2016 af Niels333 - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er igang med at lave en disposition til nedstående spørgsmål.

Du skal behandle vækstegenskaberne ved lineære, eksponentielle og potensielle udviklinger og herunder udlede formler til bestemmelse af den absolutte/relative(procentvise) tilvækst, når x får en absolut eller relativ(procentvis) tilvækst.

Jeg kan sagtens forklare vækstegenskaberne for alle de forskellige udviklinger, jeg er dog i tvivl om hvad det er for nogen formlerne som jeg skal bruge?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2016 af mathon

absolut tilvækst
                               \Delta y=y-y_0

relativ tilvækst
                               \frac{\Delta y}{y_0}=\frac{y-y_0}{y_0}=\frac{y}{y_0}-1

relativ tilvækst
i pct.
                               \left (\frac{\Delta y}{y_0} \right )\cdot 100=\left (\frac{y}{y_0}-1 \right )\cdot 100


Skriv et svar til: Formler til bestemmelse af den absolutte/relative tilvækst, når x får en absolut og relativ tilvækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.