Matematik

Udled sætningen for parablens toppunkt?

13. juni 2016 af milleneedshelp1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Mundtlig matematik er lige rundt om hjørnet, men jeg har et problem med følgende spørgsmål:

"Udled sætningen for parablens toppunkt."

Hvilket bevis fisker min lærer efter her? Jeg er meget forvirret, da jeg allerede har så mange andre beviser at tænke på.

Mvh. Mille


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2016 af mathon

parabelligning
                             y=ax^2+bx+c=a\left ( x+\frac{b}{2a} \right )^2+\frac{-d}{4a}\; \; \; \; \; \; a\neq0

med toppunkt
                                          T=\left ( \frac{-b}{2a};\frac{-d}{4a} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2016 af mathon

detaljer:

                    ax^2+bx+c

                   a\left (x^2+\frac{b}{a}x \right )+c

                   a\left (x^2+2\cdot \frac{b}{2a}x \right )+c

                   a\left (x^2+2\cdot \frac{b}{2a}x+\left ( \frac{b}{2a} \right ) ^2-\left ( \frac{b}{2a} \right ) ^2\right )+c

                   a\left (\left (x+\frac{b}{2a} \right )^2-\left ( \frac{b}{2a} \right ) ^2\right )+c

                   a\left (x+\frac{b}{2a} \right )^2- \frac{b^2}{4a} +c

                   a\left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+ \frac{-b^2}{4a} +\frac{4ac}{4a}

                   a\left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+ \frac{-b^2+4ac}{4a}

                   a\left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+ \frac{-d}{4a}


Skriv et svar til: Udled sætningen for parablens toppunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.