Matematik

Ligning for en ret linje

14. juni 2016 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min lærer skriver således: ''Opskriv tangentligningen og relater den til ligningen for en ret linje gennem et punkt med kendt hældningskoefficient''

Hvilken ligning/formel er det helt præcis jeg skal relatere tangentligningen til? På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2016 af mathon

…relater den til ligningen for en ret linje gennem et punkt med kendt hældningskoefficient''

vil sige
…relater den til punkt-hældnings-formlen for en ret linje gennem et punkt med kendt hældningskoefficient"
som er
                     y - yo = a(x - xo)

                     y = a(x - xo) + yo

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2016 af mathon

som i tangetntilfældet
giver:
                    y = f '(xo)(x - xo) + f(xo)


 


Skriv et svar til: Ligning for en ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.