Kemi

syre/base

01. august 2016 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej!

Kan nogen fortælle mig, hvad e to bilag viser? Det er under emnet syrer/baser. 
 

Vedhæftet fil: Bilag 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2016 af Smut1

Sammenhæng mellem titrator og ph-værdi.


Svar #2
01. august 2016 af Manu0407 (Slettet)

Jep, sorry, det er jeg med på! 
Jeg prøver lige at uddybe: 
Er dette korrekt:
Figur 1: En titrerkurve: (hvor man som du siger ser sammenhængen mellem titratoren(NaOH) og ph-værdien)  Selve kurven viser hvordan ph-værdien stiger, når der tilsættes 0,1 M NaOH? Og når kurves stiger drastisk betyder det, at ækvivalenspunktet er nået? (Men hvorfor står der Fenolftalein? (jeg ved godt det er indikatoren). Og hvad viser de sorte stiplede linjer? 

Og på figur 2: Hvad viser punkterne A, B og C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2016 af mathon

De stiplede linjer viser titrerings-/omslagspunktet      (mL,Ph)


Svar #4
01. august 2016 af Manu0407 (Slettet)

Og hvad er det? :)


Svar #5
01. august 2016 af Manu0407 (Slettet)

Der hvor indikatoren har et farveskifte?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. august 2016 af Smut1

#5 Tæt på, omslagspunktet = ækvivalenspunktet.


Svar #7
01. august 2016 af Manu0407 (Slettet)

All right, tak! 
Jeg er stadig meget i tvivl om hvad de tre punkter A, B og C viser på den anden kurve?  Jeg gætter på, at B er ækvivalenspunktet? :) Hmmm. Kan det måske være, at fra punkt A til punkt B = syre og fra B til C = base? Eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. august 2016 af Smut1

Om der er tale om basisk eller sur opløsning afhænger af ph-værdien, og B er ikke sat ud fra ph 7.


Svar #9
01. august 2016 af Manu0407 (Slettet)

Nå nej, selvfølgelig ikke. Så tror jeg ikke helt, jeg kan gennemskue det...... 


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. august 2016 af mathon

A, B og C er ikke markeret præcist, hvilket formentlig betyder, at bogstaverne markerer 'områder',
hvilket så er:
                          A: surt område men med stigende pH ved fortsat tilsætning af base
                          B: omslagsspringet, hvor pH vokser voldsomt ved lille base-tilsætning
                          C: blandingens pH-værdi, som nu ligger tæt ved basens pH-værdi, da blandingen nu - ved
                              fortsat tilsætning af basen -  er at betragte som en lettere fortyndet titrator (base).


Svar #11
02. august 2016 af Manu0407 (Slettet)

Aha! Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.