Matematik

Korteste katete - trigonometri spørgsmål

07. august 2016 af chrisnana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

"I en retvinklet trekant er den længste katete 7 enheder længere end den korteste katete og hypotenusen er 1 enhed længere end den længste katete. Bestem længden af den korteste katete. "

Nogen, der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2016 af JulieW99

Du har Pythagoras formel: a^2+b^2=c^2

Lad os sige, at du skal finde b. Vi isolerer, så du får: b^2=c^2-a^2. Vi kalder nu b for x.

x^2=(x*7)^2+(x*7+1)^2

Så har du en ligning, der skal løses.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2016 af JulieW99

Korrektion:

x^2=(x*7+1)^2-(x*7)^2

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2016 af peter lind

Kald længden af den korteste katete for x. Den længste katete har så længden  x+7 og hypotesen længden x+7+1 = x+8. Det giver

(x+8)2= x2+(x+7)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2016 af Thomas0503 (Slettet)

Hej Christina, 

kast evt. også et blik på følgende: http://matlet.dk/retvinklet-trekant

God fornøjelse :0


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2016 af Capion1

# 0
Du er sikkert bekendt med benyttelsen af Pythagoras' læresætning i forbindelse med den retvinklede trekant.
Dét, du skal i opgaven, er at lade dét, der spørges om være den ubekendte i en ligning til løsning af opgaven.
Der spørges om længden af den korteste katete, så den er den ubekendte, som du ser i # 3.
Løs ligningen hvor forudsætningen er, at x > 0 .
 


Skriv et svar til: Korteste katete - trigonometri spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.