Matematik

Værdimængde og definitionsmængde for parabel

11. august 2016 af FPPMM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde definitionsmængden og værdimængden for en parabel med denne forskrift: f(x)=\frac{e(x^2)}{2x}, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2016 af mathon

Hvad menes der med 
                                           e\left ( x^2 \right )\; ?                  


Svar #2
11. august 2016 af FPPMM (Slettet)

Der indgår ingen forklaring i opgaven, men det er forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2016 af Capion1

En parabel, med toppunkt i O og brændpunkt på x-aksen, har ligningen
y2 = px

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2016 af argon42 (Slettet)

Eftersom Dm er alle de tal man må benytte i en given funktion. Kan du se at x ikke må give -2 i nævneren så x skal være et reelt tal og større eller mindre end -2.

Eftersom Vm er alle de tal der kan komme ud af funktionen.  Her kan du så igen ikke få 0 i nævneren så x skal være et reelt tal og større eller mindre end -2.

Håber jeg husker rigtigt og det hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2016 af Capion1

# 4
Spørgeren må gøre nærmere rede for, hvordan forskriften, som den står i # 0 , skal forstås.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2016 af Stats

Det er ikke en parabel som angivet i #0.

f(x)=\frac{e(x^2)}{2x}=\frac{e}{2}\cdot \frac{x^2}{x}=\frac{e}{2}\cdot x,\ \ \ \ x\neq 0

Men definitionsmængden er såmænd, x∈R\{0} og værdimængden er y∈R\{0} for den givne funktion i #0.

#4. Hvorfor er -2 ikke med i definitionsmængden?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Værdimængde og definitionsmængde for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.