Fysik

Elektrisk Måleteknik

12. august 2016 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Hej sp, sidder og har en del problemer med spørgsmål 4. Ville være glad for hjælp, ikke bare resultater :)

http://static.uvm.dk/udd/gym/eksamensopgaver/2010/fysik_A_htx_maj28/indledende_tekst/frameset.html 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2016 af mathon

a)
       Beregn den maksimale strømstyrke gennem R2.

       Beregn med denne strømstyrke spændingen over (R1+R2).

b)
       2. strømdelingslov:
                                          \frac{I_3}{I_4}=\frac{R_4}{R_3}

                                          \frac{I_3}{I_3+I_4}=\frac{R_4}{R_3+R_4}

                                         I_3=\frac{R_4}{R_3+R_4}\cdot (I_3+I_4)

                                         I_3=\frac{R_4}{R_3+R_4}\cdot (I_3+I_4)I_3=\frac{R_4}{R_3+R_4}\cdot (1{,}65\; A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2016 af mathon

sidste linje korrektion:

                             I_3=\frac{R_4}{R_3+R_4}\cdot (1{,}65\; A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2016 af mathon

c)

                       I_4=\left ( 0{,}165\; A \right )-\left ( 0{,}145\; A \right )=0{,}02\; A

                       U_4=\left (R_3+R_i \right )\cdot \left ( 0{,}145\; A \right )

                       R_4\cdot I_4=\left (R_3+R_i \right )\cdot \left ( 0{,}145\; A \right )

                       R_i=\frac{R_4\cdot I_4}{0{,}145\; A}-R_3
                       


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2016 af mathon

c) er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2016 af hesch (Slettet)

c)

I3 + I4 = 1,65A

I3 = 0,145A  →  I4 = 1,505A

Spændingen over de to grene er ens, hvorfor:

( Ri + R3 )*0,145A = 1,505A * R4

Isolèr  Ri


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2016 af mathon

c)
korrektion af indtastet kommafejl:

                       I_4=\left ( 1{,}65\; A \right )-\left ( 0{,}145\; A \right )=1{,}505\; A

                       U_4=\left (R_3+R_i \right )\cdot \left ( 0{,}145\; A \right )

                       R_4\cdot I_4=\left (R_3+R_i \right )\cdot \left ( 0{,}145\; A \right )

                       (0{,}1\; \Omega )\cdot (\left (1{,}65-0{,}145 \right )A)=\left ((1\; \Omega )+R_i \right )\cdot \left ( 0{,}145\; A \right )

                       R_i=\frac{0{,}1505\; \Omega \cdot A}{0{,}145\; A}-(1\; \Omega )=0{,}038\; \Omega


Skriv et svar til: Elektrisk Måleteknik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.