Matematik

Reducer udtryk - Hjælp!

13. august 2016 af Jensen193 - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg vil lige være sikkert på, at jeg har reduceret denne ligning rigtigt: (a+b)2+2b(a-b)

Jeg har gjort følgende:

(a+b)2+2b(a-b)

a2+b2+2ab+2ba-2b2

= a2-1b2+4ab

Hvis jeg har gjort noget forkert, vil i så være søde at skrive, hvad og hvordan jeg kan rette op på dette? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det ser rigtigt nok ud. Du skal huske lighedstegnene, og så skriver man ikke -1b2 men bare -b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2016 af mathon

Det er ikke en ligning
men en reduktionsopgave:

                              a2 - b2 + 4ab                       koefficienten 1 medskrives ikke! i et facit!


Svar #3
13. august 2016 af Jensen193

Ja, det er rigtigt :) Det er en tastefejl, men tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2016 af mette48 (Slettet)

#2 hvorfor skriver du at det ikke er en ligning, det er der ingen der har sagt, og der står reduktion som overskrift.

At lighedstegnene "mellem linierne", som #1 gør opmærksom på er glemt, er en anden ting.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2016 af mathon

#4

En tredje ting er, at du ikke læser ordenligt:

i #0's anden linje:
      "Jeg vil lige være sikker(t) på, at jeg har reduceret denne ligning rigtigt: (a+b)2+2b(a-b)"


Svar #6
13. august 2016 af Jensen193

Og hvordan skal lighedstegnets sættes?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2016 af mathon

(a+b)2+2b(a-b) =

a2+b2+2ab+2ba-2b2 =

a- b2+ 4ab


Skriv et svar til: Reducer udtryk - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.