Matematik

Eksamensspørgsmål - Differentialregning - potensfunktioner

16. august 2016 af Mirana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle i søde mennesker. Jeg er ved at læse op til eksamen og sidder med dette eksamensspørgsmål. Jeg er ikke helt sikker på hvad det er min lærer mener jeg skal komme ind på. Er der nogen der kan give mig lidt fifs? 

Jeg kan ikke finde noget bevis-eksempel på differentialkvotienten til en potensfunktion. 

1 Differentialregning - potensfunktioner

Gør rede for hvad der er karakteristisk for en potensfunktion. Gør rede for hvad differentialregning omhandler. Bevis hvorfor det er rigtigt at differentialkvotienten til en potensfunktionf(x)=x^a er f'(x)=ax^(a-1).

Bevis og argumenter for hvad differentialkvotienten er for en konkret potensfunktion,


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2016 af peter lind

Brug at xa = ealn(x)


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål - Differentialregning - potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.