Matematik

MAT B hjælp!!!!

16. august 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til det her, håber nogen kan hjælpe :)

Ligningen 2X^2 - 8X + C = 0 har netop en løsning.

1) Bestem c og løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2016 af peter lind

Hvis der kun er en løsning skal diskriminanten være 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du kan bestemme c ud fra diskriminanten. Når der er en løsning, er diskriminanten lig med 0. Herefter bør du selv kunne løse ligningen ellers må du sige til. 


Svar #3
16. august 2016 af Anonymm1

Kan i ikke hjælpe? med evt. beskrivelse ved siden af så jeg forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2016 af peter lind

Diskriminanten til en 2. gradsligningen a*x2+bx+c=0 er  d= b2-4ac sæt de aktuelle data for din ligning ind, sæt resultatet =0 og løs den deraf fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af Euroman28

du antager du har ligningen 2X^2 - 8X + C = 0 og at ligingen har én løsning, mao. d = 0. 

således anvender du formlen for diskriminanten. 

d= b^2-4*a*c=0 således at d = (-8)^2-4*2*c=0 - > 64-8*c= 0 

Dette er en ligning med en variable 64-8*c=0 -> 64= 8*c -> c = 64/8 = 8

du kan så gøre prøve med den nye ligning. 

2x^2 - 8*x + 8 = 0 og du finder d, d = (-8)^2-4*2*8 = 64 - 64 = 0 

Hermed har ligningen kun én løsning når c = 8. 

God dag :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: MAT B hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.