Matematik

Trigonometri: Bestem |AC| og | BD| .

19. august 2016 af Clar2766 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
har brug for en forklaring på, hvordan man løser disse opgaver :-) 

I en trekant ABC er |AB| =10 , ∠A=30° og ∠B =130° . (se bilag)

a) Bestem |AC| .
Midtpunktet på siden AC betegnes med D.
b) Bestem |BD| . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2016 af JulieW99

Vinkel C=180-130-30=20o.

Benyt nu sinusrelationerne til bestemmelse af |AC|.

 \frac{|AC|}{sin(B)}=\frac{|AB|}{sin(C)}

Her indsætter du det du har, og får isoleret |AC|

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2016 af mathon

             \left | BD \right |=\sqrt{\left ( \frac{b}{2} \right )^2+c^2-2\cdot \frac{b}{2}\cdot \cos(A)}

             \left | BD \right |=\sqrt{ \frac{b^2}{4} +100- b\cdot \frac{\sqrt{3}}{2}}


Skriv et svar til: Trigonometri: Bestem |AC| og | BD| .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.