Matematik

diff regning -hjælp

21. august 2016 af htxstudenten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man har fundet ud af, at bjælken bliver belastet på en sådan måde, at nedbøjningen i mm kan beskrives ved følgende funktionsforskrift: 

u(x)=kxr[1-(x/r)^2]

hvor
x er afstanden fra punkt A i mm

r=5000 mm
k=6,202 10-7

jeg skal bestemme, hvor nedbøjningen er størst. Hertil ved jeg at det har noget at gøre med maximum, men ved ikke helt hvordan jeg kommer frem til det...

b) Du skal bestemme den største nedbøjning. Her er jeg helt fortabt


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af Soeffi

#0. Der er vel begrænsninger på x?!


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Differentier udtrykket med hensyn til x. Det vil give et andengradspolynomium. Find dets rødder. En af dem skulle gerne ligge mellem 0 og r. Det er svaret på første spørgsmål. Indsæt den fundne værdi i det oprindelige udtryk og du har svaret på det andet spørgsmål.


Skriv et svar til: diff regning -hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.