Matematik

Reduktion

24. august 2016 af annafyren (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer.

Jeg har et reduktionsstykke jeg sidder og bøvler lidt med så jeg håber en af jer kan hjælpe. 

x · (2 + y) - 2x

Det er parentesen der driller lidt for tænkte bare jeg skulle gange ind i parentesen men hvad gør man så når det bliver x · y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er helt rigtigt, at du skal gange ind i parentesen. Jeg formoder, du har fået x(2-y)-2y = 2x+xy-2y, hvilket er resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2016 af LilanKahn (Slettet)

Du skal bare gange ind i paratesen og reducere hvad du kan. der er ikke noget galt med x*y,


Svar #3
24. august 2016 af annafyren (Slettet)

Nå mange tak :) man bliver jo helt i tvivl når man møder noget nyt, men det er der jo ingen grung til så :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2016 af emilio123123 (Slettet)

Vi ved at vi altid skal tage gange først

x · (2 + y) - 2x

Så vi skal gange x i paratesen

2x + xy - 2x

Dernæst kan vi se at vi har to x "2x" og to -x "-2x", Vi ved at 2x-2x= 0 

Så dermed har vi fundet ud af at x*(2+y)-2x = xy


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.