Matematik

Ligning

24. august 2016 af javad1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der ved hvordan denne ligning skal løses?

(x+3)/x=(x-1)/(x+1)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af peter lind

Gang ligningen med fællesnævneren som er x(x+1) eller hvad der er det samme gang over kors


Svar #2
24. august 2016 af javad1 (Slettet)

x+3*(x+1)/x = (x-1*x) / (x+1)

= (4x)/x = -x/(x+1)

= 4= -x/(x+1)

her er jeg stået af...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2016 af peter lind

Hvis du ganger med x får du

(x+3)*x/x= (x+3) = (x-1)*x/(x+1)

ganger du så det med x+1 får du

(x+3)(x+1) = (x-1)*x*(x+1)/(x+1) = (x-1)x


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2016 af Capion1

\frac{{\color{Blue} x+3}}{{\color{Red} x}}=\frac{{\color{Red} x-1}}{{\color{Blue} x+1}}
Gang blå med blå og rød med rød og sæt derefter produkterne lig hinanden.
Reducér.
Isolér.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#2: Du mangler en parentes og ganger forkert ind.

(x+3)/x = (x-1)/(x+1)

ganges på begge sider af lighedstegnet med (x+1)x:

((x+1)x(x+3))/x = ((x+1)x(x-1))/(x+1)

brøkerne forkortes. Herved bliver nævnerne 1, så man behøver ikke at skrive dem:

(x+1)(x+3) = x(x-1)

Derefter ganger du ind i parenteserne. Start med at gane (x+1) ind i (x+3) og husk, at du  skal gaange hvert led i parentesen (x+3) med det, du ganger ind med (den første parentes).

Du ganger derefter ind i parenteserne (x+1) og husker at genge alle (her begge) led med det, der ganges ind. Husk også at gange ind på højre side af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.