Matematik

Reducering

01. september 2016 af sommer121 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal denne ligning reduceres: 7(x-3)+(7-2x)4


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af mathon

Det er en reduktion og ikke en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2016 af mathon

Gang ind i parenteserne og hæv dem efterfølgende.

Afslut med elementær reduktion.


Svar #3
01. september 2016 af sommer121 (Slettet)

Men skal man gange 4 ind i paranteserne eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2016 af Soeffi

#0 ... 7(x-3)+(7-2x)4

\\ {\color{Red} 7}\cdot (x-3)+(7-2\cdot x)\cdot {\color{Blue} 4}= ({\color{Red} 7}\cdot x-{\color{Red} 7}\cdot3)+(7\cdot {\color{Blue} 4}-2\cdot x\cdot {\color{Blue} 4})=\\\;\\ (7\cdot x-21)+(28-8\cdot x)= 7\cdot x-21+28-8\cdot x=7- x


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.