Matematik

HJÆLP! matematisk bevis

02. september 2016 af hakapuff123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad a,b,c∈N. Hvis a|b og b|c så vil a|c. 

skal bevise det her, er der nogle gode metoder man kan bruge for at bevise noget i matematik? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2016 af peter lind

Hvis a|b gælder der b=t1*a

Hvis b|c gælder der c=t2*b = t2*t1*a


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2016 af Capion1

Der findes hele tal h og k så
b = ha  ∧  c = kb      ⇒     c = (hk)a


Svar #3
03. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Svar #4
12. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

forstår stadig ikke helt hvordan man kan bevise det her :/


Svar #5
12. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

forstår stadig ikke helt hvordan man kan bevise det her :/
hvad står t'et får b=t1*a 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2016 af VandalS

Hvis a|b findes der et heltal t1 sådan at der gælder at a \cdot t_1 = b (a går op i b t1 gange).

Tilsvarende giver b|c at der findes et heltal t2 sådan at b \cdot t_2 = c. Kombinér de to udsagn og du får at

c=b \cdot t_2=a\cdot t_1 \cdot t_2, så a går op i c t1\cdot t2 gange.


Skriv et svar til: HJÆLP! matematisk bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.