Matematik

matematik udregn uden cas

04. september 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder: Bestem uden brug af cas tallene

b= Ine^2 + 3Ine + In½ -In12 + In18 + In1/e

jeg ved jeg skal bruge logaritmereglerne men hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

          b=\ln(e^2)+\ln\left ( \frac{1}{2} \right )-\ln(12)+\ln(18)+\ln\left ( \frac{1}{e} \right )

          b=2\ln(e)+\ln(1)-\ln(2)-\ln(3\cdot 2^2)+\ln(2\cdot 3^2)+\ln\left ( e^{-1} \right )

          b=2+\ln(1)-\ln(2)-\left ( \ln(3)+2\ln(2) \right )+\ln(2)+2\cdot \ln(3)+(-1)

          b=1-\ln(2)- \ln(3)-2\ln(2) +\ln(2)+2\cdot \ln(3)

          b=1- \ln(3)-2\ln(2) +2 \ln(3)

          b=1+ \ln(3)-2\ln(2)

       

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af StoreNord

ln(e2) = lne+lne = 1+1    .....


Skriv et svar til: matematik udregn uden cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.