Matematik

ligning med decimaltal

05. september 2016 af lp4654 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. 

Jeg sidder med denne ligning som jeg slet ikke kan se mig ud af, hvordan den skal regnes :/ håber i kan hjælpe mig på vej Tak

0,436x+3,26 = 4,2(x-4)-5,34x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2016 af PeterValberg

Den kan da sagtens regnes med decimaltal,
men du kan eventuelt forlænge alle led med 1000,
så er du fri for decimaltal, til gengæld har du nogle
store tal :-)

436x+3260=4200(x-4)-5340x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. september 2016 af lp4654 (Slettet)

årh så var jeg ikke helt fra den :D gangede nemlig med 1000 men blev helt paf over de store tal hahah


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2016 af mathon

ganges der ind i parentesen
fås:
               0{,}436x+3{,}26=(4{,}2x-16{,}8)-5{,}34x              

plus-parentesen hæves:

               0{,}436x+3{,}26=4{,}2x-16{,}8-5{,}34x 

højre-siden reduceres:

               0{,}436x+3{,}26=-1{,}14x-16{,}8

der adderes 1{,}14x på begge sider

               1{,}576x+3{,}26=-16{,}8

der subtraheres 3{,}26 på begge sider

               1{,}576x=-20{,}06

der divideres med 1{,}576 på begge sider

               x=\frac{-20{,}06}{1{,}576}

               x=-\left (\frac{20{,}06}{1{,}576} \right )\approx -12{,}7284


Svar #4
05. september 2016 af lp4654 (Slettet)

mathon 

jeg forstår ikke helt hvad det er du ganger ind med, for at få 16,8


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

4,2\cdot (-4)=-16,8

Det er de 4,2, der ganges ind i parentesen, hvorfor du også får 4,2x. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2016 af mathon

#4

det er reglen:
                          a\cdot\left ( b+c \right )=\left (a\cdot b+a\cdot c \right )=a\cdot b+a\cdot c

som her bliver:
                          4{,}2\cdot \left ( x+(-4) \right )=\left (4{,}2\cdot x+4{,}2\cdot(-4) \right )=4{,}2x-16{,}8


Svar #7
05. september 2016 af lp4654 (Slettet)

arrghh på den måde...

er det så det samme med den her? 

3,9(0,9x+7,34) = -3,78x

3,9*(0,9x+3,9*7,34) = -3,78x


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2016 af Capion1

# 2
Du bliver mindre paf ved kun at gange med 250 på alle led. Ha, ha.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2016 af mathon

3{,}9\cdot (0{,}9x+7{,}34)=-3{,}78x

3{,}51x+28{,}626=-3{,}78x

7{,}29x=-28{,}626

x=\frac{-28{,}626}{7{,}29}

x=-\frac{28{,}626}{7{,}29}\approx -3{,}92675


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2016 af Capion1

Løses ligningen, i # 0, med hele tal, fås brøken

x=-\frac{5015}{394}=-12,7284...


Skriv et svar til: ligning med decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.