Matematik

differential regning - hjælp!!! :/

06. september 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej jeg vil gerne bede om hjælp til opgave c og d.

i opgave a får jeg: y= -1x+2

i opg. b:  y= 5x - 5/2

Er der nogle, der vil forklare mig hvordan jeg skal gøre, tak :)

- opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: 2016-09-06.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af peter lind

c)Løs ligningen f(x) = g(x). Det giver x koordinaterne til de to skæringspunkter

d er jo meget lig spørgsmål a og b, så jeg går ud fra at du selv kan klare det


Svar #3
06. september 2016 af Mm98

Jeg synes det er svært, da jeg ikke må gøre brug af TI-Nspire..

hvordan skal jeg løse ligningen ? forstår det simpelthen ikke..


Svar #4
06. september 2016 af Mm98

?:))


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2016 af mathon

                            \; \; \; \; \; \; \; \; \; f(x)\; \; \; \; \; =\; \; \; \; \; \; \; g(x) 

                       x^2-x+2=-x^2+5x-\tfrac{5}{2}

                       2x^2-2x+4=-2x^2+10x-5

                       4x^2-12x+9=0\; ...


Svar #6
06. september 2016 af Mm98

mange tak! :)


Svar #7
06. september 2016 af Mm98

er det korrekt at jeg får det til: x= 3/2 :)

derudover, vil jeg gerne spørge om jeg skal bruge y1-y2/x1-x2 i opgave d? :) - for at finde a og b eller hvordan?


Svar #8
06. september 2016 af Mm98

Hov, undskyld! jeg sad og kiggede på opgave 2. Derfor blev jeg forvirret. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2016 af mathon

         x=\tfrac{3}{2}    er 1. koordinaten til skæringspunktet.


Svar #10
06. september 2016 af Mm98

hmm, så ved at finde 2. koordinaten til skæringspunktet.

skal jeg så sige
?x^2 - x + 2 = -x^2 + 5x - 5/2

og så sætte 3/2 på alle x'ernes plads ?

eller skal jeg bruge formlen til diskriminanten? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2016 af mathon

       y=f\left ( \frac{3}{2} \right )=g\left ( \frac{3}{2} \right )=\; ?


Svar #12
06. september 2016 af Mm98

kan jeg gøre sådan:

f(2) = 3
?g(3) = 2

eller hvordan ? :) 


Svar #13
06. september 2016 af Mm98

og så selvf. regne videre


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. september 2016 af mathon

        y=f\left ( \frac{3}{2} \right )=\left ( \frac{3}{2} \right )^2- \frac{3}{2}+2=\frac{9}{4}-\frac{6}{4}+2=\frac{3}{4}+2=2\tfrac{3}{4}

eller

        y=g\left ( \frac{3}{2} \right )=-\left ( \frac{3}{2} \right )^2+5\cdot \left ( \frac{3}{2} \right )-\frac{5}{2}=-\frac{9}{4}+\frac{15}{2}-\frac{5}{2}=-\frac{9}{4}+\frac{10}{2}=

                                                                                                     \frac{-9+20}{4}=\frac{11}{4}=2\tfrac{3}{4}

                                                                                                                 


Skriv et svar til: differential regning - hjælp!!! :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.