Fysik

HJÆLP I FYSIK

06. september 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Søger hjælp til en ogave

Opgaven lyder således:

I denne øvelse skal du finde nogle udtryk for den afsatte energi og effekt i en resistor med resistans R.

a) Anvend Ohms 1.lov til at vise, at energien afsat i en resistor i løbet af idsrummet t kan udtrykkes ved formlen: Eresistor= R*I2*t= U2/ R *t

b) Vis, at effekten Presistor afsat i en resistor kan udtrykkes på denne måde:

Presistor= R*I2=U2/R


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

Ifølge Joules Lov fra folkeskolen
gælder
                 E=U\cdot I\cdot t            

og da
            Ohm's Lov giver

                                          U=R\cdot I
                        og
                                          I=\frac{U}{R}
har man
                 E=U\cdot I\cdot t=R\cdot I\cdot I\cdot t=R\cdot I^2\cdot t
og
                 E=U\cdot I\cdot t=U\cdot \frac{U}{R}\cdot t=\frac{U^2}{R}\cdot t


                 P_{resistor}=\frac{E}{t}=R\cdot I^2=\frac{U^2}{R}


Svar #2
06. september 2016 af Einstein5 (Slettet)

Tusind tak, det gav meget god mening


Skriv et svar til: HJÆLP I FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.