Matematik

Uendelige mange løsninger - matrix

08. september 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle hjælpere,
Når man løser ligningsystemet for en matrix  bestående af to ligninger og tre ubekendte og man f.eks. får at
x1=2, x2=3 og x3=5. Så siger man at der er uendelige mange løsninger? Det forstår jeg ikke. Jeg kan kun se tre løsninger, nemlig 2, 3 og 5. Hvordan kan det være?
Og hvis x3=0 siger man at ligningssystemet ingen løsning har? Det kan jeg heller ikke se....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af peter lind

Hvis der er 2 ligninger med 3 ubekendte er der enten uendelig mange løsninger eller ingen.

Hvis det er samme opgaver kan du ikke have at x3 = 0 og samtidig x3 = 5 så der er ingen løsning. At der kan være flere løsninger ser man bedst af et eksempel.

Hvis du entydigt har fået  den første løsning har du lavet en fejl. 

Se evt.  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1701062   Jeg kunne tænke mig at det er samme opgave


Svar #2
08. september 2016 af SørenFKF (Slettet)

Hov mente tre ligninger med tre ubekendte.. det er ikke samme opgave .. :)


Skriv et svar til: Uendelige mange løsninger - matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.