Kemi

Aktuel koncentration

08. september 2016 af Keminærd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey Guys
Jeg skal udregne den aktuelle koncentration af [K+] og [ClO_3]

Jeg har 5.003 g KClO_3, 25 ml vand, stofmængden er 0.4082571914 mol og koncentrationen er 1.6320

Hvordan regner jeg de aktuelle koncentrationer? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2016 af mathon

opløseligheden af KClO_3 i 20°C varmt vand er ca. 7 g / 100 mL = 0,2275 g / 3,25 mL

                           KClO_3\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; K^+\, _{\textit{(s)}}\; +\; Cl{O_3} \, _{\textit{(s)}}
hvorfor opløsningen er mættet
og
                           \left [ K^+ \right ]=\left [ Cl{O_3}^- \right ]=\frac{70 \; \tfrac{g}{L}}{122{,}55\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}571\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af mathon

skal naturligvis være:

                                    KClO_3\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; K^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Cl{O_3}^- \, _{\textit{(aq)}}


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.