Fysik

Newton’s law of universal gravitation

08. september 2016 af javad1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, nogen der evt. kan hjælpe mig med denne opgave?

Use Newton´s law of universal gravitation to calculate the weight of a 70 kg person standing on the surface of the earth. Compare the result to the one obtained from W=mg.

Har kigget lidt på denne formula

F_grav = (G*m_1*m_2)/d^2

Men er ikke helt sikker på om det er den jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af peter lind

Det er den, men dit d2 bør hedde r2 hvor r er radius af jorden. d kan forveksles med diameteren af jorden


Svar #2
08. september 2016 af javad1 (Slettet)

Passer denne udregning så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2016 af peter lind

Jeg har ikke de relevante data lige her. Du skal passe på med enhederne


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2016 af mathon


           F_{grav}=G\cdot \frac{M\cdot m}{r^2}

           F_{grav}=m\cdot \left (G\cdot \frac{M}{r^2} \right )

           F_{grav}=(70\; kg)\cdot \left (\left (6{,}6742\cdot 10^{-11}\; \tfrac{Nm^2}{kg^2} \right )\cdot \frac{(5{,}976\cdot 10^{24}\; kg)}{(6{,}368\cdot 10^6\; m)^2} \right )

           F_{grav}=(70\; kg)\cdot\underset{varierer\; med\; lokationen}{ \underbrace{\left (9{,}84\; \tfrac{N}{kg} \right )}}


Skriv et svar til: Newton’s law of universal gravitation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.