Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Funktioner i virksomhedsøkonomi

11. september 2016 af loui156d - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave, godt nok i matematik men spørgsmålet går:

Hvordan findes skæringen mellem to lineære funktioner? Hvordan bruges det i virksomhedsøkonomi? 

Jeg er lige startet, og er ikke nået så langt i vø, så har ingen anelse om hvordan de hænger sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2016 af jantand

To linieære funktioner skærer hinanden hvor de er ens

Du har to lineære funktioner:

Y1=aX1+b

Y2=cX2+d

De skærer hinanden når de er ens, dvs  Y1=Y2  der er det samme som aX1+b=cX2+d Så finder du X ( X1 = X2 , de er ens , så du har kun en ubekendt) Når du har fundet den sætter du den ind i en af ligningerne, så har du skæringspunktet.

Det bruges f.ex. til at sammenligne udviklinge over tid på priserne af nogle varer.

Den ene butiks priser stiger meget hurtigt , men er startet på et lavt niveau.

Den anden butiks varer stiger langsomt men er startet på et højt niveau. Spørgsmålet er så , hvornår bliver priserne ens. Det gør de der hvor linjerne skærer hinanden.

Butik 1 starter med at koste 10 kroner, stiger med 15 kroner om måneden.

Butik 2 starter med en pris på 40 kroner og stiger med 5 kroner om måneden.

Ligningen for butik 1 er( ligningen for en linje)  Y1 = 15X1 +10

Ligningen for butik 2 er                                     Y2 = 5X2 +40 

Prøv så at finde det punkt hvor de to linjer skærer hinanden.

Det er noget du vil blive udsat for hele tiden. Så gør dig umage med at forstå princippet.

God fornøjelse fortsat


Skriv et svar til: Funktioner i virksomhedsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.