Matematik

Reducering af udtryk

12. september 2016 af KlausN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens jeg har lidt problemer med, at reducer følgende udtryk: 

(a - b)- (a2 - 2ab)

Jeg kan ikke helt rigtig huske regnereglen, men det er nået med at jeg skal gange ind i parentersen, så de forsvinder. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2016 af PeterValberg

(a-b)^2-(a^2-2ab)=

(a^2+b^2-2ab)-(a^2-2ab)=

a^2+b^2-2ab-a^2+2ab=

reducér udtrykket....

Der er hjælp at hente på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2016 af mathon

(a-b)^2\; \; \; -\; \; \; (a^2-2ab)

(a^2-2ab+b^2)\; \; \; -\; \; \; (a^2-2ab)

a^2-2ab+b^2 - a^2+2ab                parenteser hæves

                b^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2016 af Soeffi

#0 (a - b)- (a2 - 2ab)

{\color{Blue} (a - b)^2} - (a^2 {\color{Red} -} 2ab) = {\color{Blue} a^2 -2ab + b^2} - a^2 {\color{Red} +} 2ab=b^2


Svar #4
12. september 2016 af KlausN (Slettet)

Mange tak for jeres svar - det var hjælpsomt.


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.