Matematik

Forkorte brøk

12. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder:

forkort brøken:   3y+9  /  6y

Jeg er helt lost på dette med brøker, så kan nogen uddybe, hvordan man tager det an??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af mathon

                      \frac{3y+9}{6y}=\frac{3\cdot (y+3)}{3\cdot 2y}=\frac{y+3}{2y}\; \; \; \; \; \; y\neq0


Skriv et svar til: Forkorte brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.