Matematik

Bestem værdimængde, monotoniforhold og lokale og globale maxi ?

14. september 2016 af Helene03 - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave og ved ikke hvordan løser den, nogen der kan forklare mig

opgaven :  http://imgur.com/Y1Ywk4a


Svar #1
14. september 2016 af Helene03

her er opgaven

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af mathon

Det afhænger af funktionen, som du ikke har oplyst.


Svar #3
14. september 2016 af Helene03

har lige oploadet opgaven :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2016 af argon42 (Slettet)

Start med at tegne grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2016 af mathon

a)

        Vm(f)=\left [ 5;8 \right ]             da f(x) er kontinuert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2016 af mathon

b)
     monotoniintervallernes grænser bestemmes af f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2016 af mathon

c)
        bestemmes af f{\, }'(x) og f{\, }''(x).


Svar #9
14. september 2016 af Helene03

Mathon 

kan du forklare mig hvordan man løses ved at kigge på funktionen men ikke på grafen?

og tak for svare :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2016 af mathon

a)
        var en tanketorsk.

        f{\, }'(x)=\tfrac{3}{2}x^2-\tfrac{1}{2}x-5

        f{\, }'(x)=\tfrac{3}{2}{x}^2-\tfrac{1}{2}x-5
med ekstrema

        f{\, }'(x)=0
for
        x=\left\{\begin{matrix} -\frac{5}{3}\\ 2 \end{matrix}\right.
fortegnsvariation for

f{\, }'(x)\! \! :               +           0              -           0           +
             -2___________-5/3____________2___________4
monotoni for              lok max                 lok min
f(x)\! \! :          voksende             aftagende           voksende

da f(4)=8>f(-\tfrac{5}{3})      er er 8 største værdi  og f(2)=-7 er mindste værdi
hvoraf:
                     V\! m(f)=\left [ -7;8 \right ]


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2016 af mathon

lokalt max.= \tfrac{575}{108}\approx 5{,}32

globalt max. = 8

globalt min. = lokalt min. = -7


Svar #12
14. september 2016 af Helene03

Tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2016 af mathon

i øvrigt er
                    f{\, }''(x)=3x-\tfrac{1}{2}
hvoraf
                    f{\, }''(x)=3x-\tfrac{1}{2}=0

         for                          x=\tfrac{1}{6}

hvorfor der er skrå vendetangent for x_o=\tfrac{1}{6}.

Dennes ligning 
er:
                y=f{}'(x_o)\cdot \left (x-x_o \right )+f(x_o)

                y=f{}'(\tfrac{1}{6})\cdot \left (x-\tfrac{1}{6} \right )+f(\tfrac{1}{6})

                y=-\tfrac{121}{24}\cdot \left (x-\tfrac{1}{6} \right )-\tfrac{181}{216}

                y=-30\tfrac{1}{4}x+\frac{1}{432}


Skriv et svar til: Bestem værdimængde, monotoniforhold og lokale og globale maxi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.