Matematik

optimering

17. september 2016 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et stykke metal har form som et rektangel med sidelængderne  og .To halvcirkler med radius skæres ud af metalstykket som vist på figuren. Det tilbageværende metalstykke har omkredsen 6.

a) Bestem h udtrykt ved r, og gør rede for, at arealet af det tilbageværende metalstykke som funktion af  kan beskrives ved A(r)=6r-3*π*r2

H-udtrykket har jeg fået til at få 3-π*r, og jeg har også gjort rede for arealet

b) Bestem r, så metalstykkets areal bliver størst muligt. 

Jeg er ved at jeg skal bruge monotoniforhold, men jeg har ikke lært hvordan man differenterer en funktion med π

PS.: Figuren er vedhæftet

Vedhæftet fil: met.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af peter lind

Du kan bruge at arealet som funktion af r er et 2grads polynomium. Grafen for den er en parabel. Toppunktet af parablen angiver maksimum

Tegn evt. parablen for at få en oversigt


Svar #2
17. september 2016 af axx2 (Slettet)

Jeg har aldrig arbejdet med en funktion hvor der indgår π :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af peter lind

Har du ikke brugt π i forbindelse med de trigonometriske funktioner eller areal eller omkreds af en cirkel. Du skal blot bruge π som ethvert andet tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2016 af Soeffi

#0.


Svar #5
17. september 2016 af axx2 (Slettet)

 

Jamen er det sådan man differentere A(r)=6r-3*π*r2 og sætter det til 0, og bestemmer derefter r?
A'(r) = 6-6πr = 0
6 = 6πr
6=18,85r
6/18,85 = r


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. september 2016 af Soeffi

#5 A'(r) = 6-6πr = 0
6 = 6πr
1/π = r

Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.