Kemi

pH

17. september 2016 af Larspeter1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

For en vandig opløsning af diverse ioner gælder med god tilnærmelse at 1 ml = 20 dråber. Til 1dl rent vand tilsættes 1 dråbe 0,1 M HCl opløsning.
1) Hvad bliver PH?
Udregnet til 4,3
2) I en given phosphatpuffer er [H2PO4- ]= 6,2 og  [HPO4--]=3,8 . Hvad er pH i denne buffer?
Udregnet til 7,0

3) Der tilsættes 1 dråbe 0,1 M HCl opløsning til 1 dl af bufferopløsningen. Hvad bliver pH?  
4) Hvad bliver pH hvis bufferopløsningen fortyndes 10 gange?
5) Hvad bliver pH hvis der til 1 dl af den fortyndede opløsning tilsættes 1 dråbe 0,1 M HCl opløsning.

Nogen der kan hjælpe med 3, 4 og 5? 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.