Matematik

Bestem f'(x)

18. september 2016 af hi1234 - Niveau: A-niveau
Hej.
f(x) = x^4 + ln(2x+1)
Den overstående funktion skal jeg bestemme til f'(x).
Men, jeg går i stå, fordi der står ln.
Kan en venlig sjæl hjælpe mig. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af mathon

         \ln(2x+1) er en sammensat funktion

         \left (\ln(2x+1) \right ) {}'=\ln{}'(2x+1)\cdot (2x+1){}'

        


Svar #2
18. september 2016 af hi1234

f'(x) = 4*x^3 + 2/2*x+1
Er det rigtigt differentieret?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2016 af mathon

                    f(x)=x^4+\ln(2x+1)\; \; \; \; \; \; x>-\tfrac{1}{2}

                    f{\, }'(x)=4x^3+\frac{1}{2x+1}\cdot 2=4x^3+\frac{2}{2x+1}

Du mangler parentes.


Svar #4
18. september 2016 af hi1234

Okay, tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.