Matematik

e^i(pi/4)

18. september 2016 af okvent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan fås e^{i(\frac{\pi}{4})} på rektangulær form? 

Er følgende rigtigt?

r= 1

1\cdot cos(45)+i\cdot 1 \cdot sin(45)= \frac{1}{\sqrt2}+\frac{1}{\sqrt2}i


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Definition: ex+iy = ex( cos(y) + i*sin(y) )

Her er x = 0 og y = π/4

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#1 Der er ikke tale om en definition. Ligningen er udledt af definitionerne på de tre funktioner i komplekse tal.


Skriv et svar til: e^i(pi/4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.