Fysik

Acceleration

19. september 2016 af KasperNK (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bilist kører forbi en fartkontrol i bymæssige bebyggelse med farten 72 km/h. I det øjeblik bilen passerer, sætter en motercykelbetjent efter bilisten med en acceleration på 4,0 m/s^2 

Skitser en (t,s)-graferne for de to bevægelser i samme koordinat system.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af mathon


                 s_{bilist}=(20\tfrac{m}{s})\cdot t

                 s_{betjent}=\tfrac{1}{2}\cdot (4\; \tfrac{m}{s^2})\cdot t^2=(2\; \tfrac{m}{s^2})\cdot t^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Brug et ternet A4-ark i højformat. Tegn koordinatsystemt nederst til venstre. Vælg 1 tern på 2.aksen som 1m og 5 tern på 1.aksen som 1s. Vælg så en serie tidspunkter, beregn de to afstande og afsæt dem i koordinatsystemet. Til sidst tegner du de to grafer.


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.