Matematik

Differentialregning

19. september 2016 af LailaAriana - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til en opgave, håber jeg kan få hjælp hurtigst muligt. Jeg forstår ikke opgaven... 

opgave 1.

a) Givet: f(x) = 2/x+x^2, x>0. Løs ligningen f '(x) = 0. Tegn grafen. Bestem minimum.

b) Givet: g(x) = 8x^4-x^2. Hvor mange toppunkter har grafen for g(x)?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af StoreNord

a)

2\frac{1}{x}+x^{2} \; dif\! \! ferentieres\; \; til \; \; 2 \cdot \frac{-1}{x^{2}}+2x

Du kan tegne grafen med Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2016 af mathon

b)
                                  g(x)=8x^4-x^2            
ekstrema kræver:
                                  g{\, }'(x)=32x^3-2x=32x\left ( x^2-\left (\tfrac{1}{4} \right )^2 \right )=32x(x+\tfrac{1}{4})(x-\tfrac{1}{4})=0

                                                  x=\left\{\begin{matrix} -\frac{1}{4}\\ 0 \\\frac{1}{4} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.