Matematik

Skal hjælp med brøker med division ??

20. september 2016 af Mario517 - Niveau: 9. klasse

I en vestjysk kommune med 34.500 indbyggere er 4 7 heraf beskæftiget i landbruget eller landbrugsrelaterede virksomheder. Hvor mange indbyggere er beskæftiget i landbruget eller relaterede virksomheder?

vil meget gerne have en forklaring og et svar t


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

er 4 7 heraf

Er der tale om 4,7%, eller hvad betyder det? 

4,7% af 34500 er givet ved:

34500*0,047=1621,5

Det er altså 1622 mennesker, der gør det. 


Svar #2
20. september 2016 af Mario517

hov det må du undskylde min ven, jeg tastede det forkert ind, det skulle have været en brøk 4 syvende dele.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

34500\cdot \frac{4}{7}=\frac{34500\cdot 4}{7}=\frac{138000}{7}=19714,285714\approx 19714


Svar #4
20. september 2016 af Mario517

Tak for hjælpen :)


Svar #5
20. september 2016 af Mario517

Er det her så rigtig, kun 46 ud af 2/17 brøk. bruger ikke transport. 

er det på samme måde? altså 46/2*17=391 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke sikker på, hvad du mener med "kun 46 ud af 2/17 brøk".

Måden, du viser det på, er desuden ikke i overenstemmelse med #3. 


Skriv et svar til: Skal hjælp med brøker med division ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.