Matematik

Beløb med Rente

20. september 2016 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa håber i kan hjælpe med det her :)

Opgaven:

På en konto indsættes et beløb. Renten er 3 % pr. år de næste 10 år, hvis der hverken hæves eller indsættes nye beløb. Efter 4 år står der 17.783,04 kr. på kontoen.

Hvor stort et beløb blev der oprindeligt indsat? (2 decimaler)

og

Hvor stort et beløb står der efter 10 år? (2 decimaler)

Har selv prøvet at bruge Kn = K0(1 + r)n, og så se hvad det stiger hver måned for så at minus det 4 gange, men det gav ikke det rigtige resultat, vis i også kan give mig en facit ville det være super.

Tusind tak for i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af PeterValberg

du skal bare løse ligningen:

17783,04=K_0\cdot(1+\tfrac{3}{100})^4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af peter lind

Hvis du isolerer K0 i din formel får du K0 = Kn/1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2016 af PeterValberg

K_0=\frac{17783,04}{1,03^4}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beløb med Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.