Matematik

Komplekse polynomier

21. september 2016 af MariaHansee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er igang med en opgave om komplekse polynomier. Jeg sidder fast på et spørgsmål, jeg håber i kan hjælpe med med.

Spørgsmålet er:

Givet polynomiet P(z)=P1(z)*P2(z), 

P1(z)=z^2+6z+10

P2(z)=2z^3+8z^2-4z-40

Bestem samtlige rødder for P(z), angiv deres algebraiske multiplicitet, og skriv P(z) p°a fuldstændig faktoriseret form.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig, og tusind tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af peter lind

Løs ligningerne P1(z) = 0 og P2(z)=0. Hvis de fundne rødder er r1 og r2 kan polynomiet faktoriceres som a(z-r1)(z-r2)


Skriv et svar til: Komplekse polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.