Matematik

Hælp til rettelse af ligning

21. september 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke sikker på om jeg har gjort det rigtigt, jeg har brugt wordmat til at beregne for mig.

Jeg vil gerne vide om min lærer kan godkende det og om det er lavet rigtigt

Jeg skal løse ligninger med hensyn til x

(2x-4)(3+6x)=(3x+4)^2

-12+12x^2-18x=16+9x^2+24x

x=-0,6376

x=14,647


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af mathon

x = -0,6376

x = 14,638


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2016 af mette48 (Slettet)

(2x-4)(3+6x)=(3x+4)^2 

(2x-4)(3+6x)=(3x+4)(3x+4)  

gang parenteserne ud ved at gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes

6x+12x2-12-24x=9x2+12x+12x+16

reducer

3x2-46x-28=0

brug løsningsformelen for at løse andengradsligningen

x=[46±√(462-4*3*28)]/2*3

du kan lave prøve ved at indsætte det fundne resultat i det oprindelige udtrykm men da der er en del cifre i resultatet vil der blive usikkerherd i prøven

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2016 af mathon

       \left ( 2x-4 \right )\left ( 3+6x \right )=\left (3x+4 \right )^2

       6x+12x^2-12-24x=9x^2+24x+16

       3x^2-42x-28=0

       \sqrt{d}=\sqrt{10^2\cdot 21}=10\sqrt{21}

                x=\left\{\begin{matrix} \frac{21-5\sqrt{21}}{3}\\\frac{21+5\sqrt{21}}{3} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Hælp til rettelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.