Matematik

Opgave 6: Telt

22. september 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse
Jeg har denne opgave om et telt, som jeg skal finde ud af, hvad vejer i det hele.

Jeg får at vide, at bunden vejer 210 g pr m2
De øvrige dele vejer 105 g pr m2
Stænger, pløkker og barduner vejer 0,52 kg
Jeg ved, at bunden af teltet er 2,00 m * 1,90 m
Teltet er formet som en trekant, som har en højde på 1,05 m
Ved bunden er der en lille højde op til trekanten, som er på 0,20 m

Jeg trækker hele højden fra med den lille højde. Altså 1,05-0,20=0,80 m

Jeg har så gjort det, at jeg har omregnet de 0,52 kg til g ved at sige 0,52*1000 = 520 g.

Jeg starter så med at sige længde * bredde, så får jeg jo m2 af hele bunden. Altså 2,00*1,90=3,8 m2
Så skal jeg jo finde ud af, hvor meget bunden vejer, og der sagde jeg 3,8*210=798 g
Jeg er så meget i tvivl om, hvordan jeg skal udregne resten for dernæst at finde ud af, hvor meget det hele vejer?

Nogen der kan hjælpe? :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2016 af PeterValberg

Følger der en tegning med til opgaven ? 
i så fald må du gerne uploade den :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. september 2016 af HKCamilla

Prøvede lige igen, men mit net er så dårligt, at det ikke tillader mig det. Men jeg kæmper for at få lagt et billede med.

Svar #3
22. september 2016 af HKCamilla

Nu håber jeg det er linket denne gang.
Vedhæftet fil:IMG_4729.JPG

Svar #4
22. september 2016 af HKCamilla

Jeg kan se, at jeg fik linket med denne gang. Så håber jeg bare en eller anden kan hjælpe. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet, det gør det nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2016 af jantand

Alle tal i meter og i kg

Telts bund                                 1,9*2 =3,8 Vægt  3,8*0,21                  =                  Kg

Teltets lille langside *2                0,2*2,0*2  Vægt ganget med 0,105  =                    Kg

Telts gavl består af en trekant og et stykke forneden

Forneden  gange to (To gavle)   1,9*0,2*2*0,105                                =                     Kg

fire trekanter med højden (1,05-0,2)   1/2( 0,85*0,95) *4*0,105           =                     Kg

To gange tag ( Tagets skrå side er (Pytagoras)

Kvadratroden af 0.95^2+0,85^2 Det tal du får ganger du med

længden på taget gange to (to sider) *0,105                                      =                    Kg

De små sider under trekanterne 1,9*0,2*2*0,105                              =                     Kg

pløkke og andet                                                                              =                      Kg

Læg alle tallene sammen


Svar #7
23. september 2016 af HKCamilla

#6
Alle tal i meter og i kg



Telts bund                                 1,9*2 =3,8 Vægt  3,8*0,21                  =                  Kg

Teltets lille langside *2                0,2*2,0*2  Vægt ganget med 0,105  =                    Kg

Telts gavl består af en trekant og et stykke forneden

Forneden  gange to (To gavle)   1,9*0,2*2*0,105                                =                     Kg

fire trekanter med højden (1,05-0,2)   1/2( 0,85*0,95) *4*0,105           =                     Kg

To gange tag ( Tagets skrå side er (Pytagoras)

Kvadratroden af 0.95^2+0,85^2 Det tal du får ganger du med

længden på taget gange to (to sider) *0,105                                      =                    Kg

De små sider under trekanterne 1,9*0,2*2*0,105                              =                     Kg

pløkke og andet                                                                              =                      Kg

Læg alle tallene sammen

Men hvor får du det der 0,105 fra?

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2016 af jantand

Stoffet vejer 105 g pr. Kvadrat meter det er 0,105 kg !

Svar #9
25. september 2016 af HKCamilla

Takker for hjælpen. Opgaven er hermed løst.


Skriv et svar til: Opgave 6: Telt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.