Matematik

Maple/Mathcad hjælp grafer-HASTER

23. september 2016 af Onager (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogle Maple eller Mathcad Prime 3. brugere der kan være behjælpelige? Jeg har tre funktioner som jeg vil kombinere til en. Altså fx s(t)=noget. Grafen for denne funktion har jeg tegnet med t=0 til t=1.

Den næste funtion er så s2(t)=noget, som jeghar tegnet grafen for fra t=1 til t=20.

Den sidste er så s3(t)=noget hvor grafen er tegnet fra t=20 til t=21

Hvordan kan jeg kombinere de tre grafer til en?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2016 af VandalS

I Maple kan du kombinere plots ved hjælp af Display kommandoen i plots-pakken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2016 af Rossa

Jeg håber, at jeg forstå dig (Onage) rigtig.
Hvis du har tre funktioner, og du vil kombinere dem til en, så vil jeg gøre:
Antage, at du har de tre funktioner

f(x) = e^x \\ g(x)= x^2 \\s(x) = 2^x

Så ville jeg havde plottet alle sammen som:

plot([ e^x, x^2, 2^x], x = -5 .. 10, y = -20 .. 200)

x står for x-aksen og y står for y-aksen. Hvis du har f(t), så skal der være t istedet x.


Svar #3
23. september 2016 af Onager (Slettet)

Altså hvis jeg skriver det op, som du gør : plot([s(t), s2(t), s3(t)], t = 0 .. 23)så får jeg alle tre grafer vist. Det jeg gerne vil, er at have den ene graf vist i intervallet t=0..1 og så skal grafen fortsætte med funktion 2 op til 20 og derfra fortsætte med funtion 3 det sidste stykke. Men tak for svar.

Med hensyn til display kommanden, er jeg lidt i tvivl om hvordan det skal skrives op.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2016 af Rossa

Er det en piecewise funktion?


Svar #5
23. september 2016 af Onager (Slettet)

Nevermind, fandt ud af hvad man skulle gøre.Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Maple/Mathcad hjælp grafer-HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.